11/11/2012

Why so cruel?

Kysymykseni otsikossa pohjautuu ihmisyyden ja ihmisarvon, sekä tasa-arvon kysymykseen.

En nyt perusta kysymystäni siihen minkä takia jotkut pelkäävät/inhoavat/väheksvät maahanmuuttajia tai tummia tai valkoisia. Vaikka sekään ei ole oikein.

Kyseenalaistan tässä kohdassa ennemmin ystävyyden.

Pohdin, että tiedän ihmisiä, jotka paljastavat mm. seksuaalisen suuntautumisen, uskonnollisen aatteen tai jotain muuta.. Joka varsinaisesti ei kohdistu kahden ihmisen ystävyyteen. Niin tällainen teko saattaa johtaa kahden ihmisen ystävyyden muuttumiseen.

Sinä, joka juuri olet tutustunut upeaan ihmiseen. Sinä olet tavannut arvokkaan ihmisen, olet hänen luonteesta ja ajatusmaailmasta kiinnostunut, olet saanut itsellesi ystävän. Mutta minkä takia, jotkut joilla on ystäviä, kääntävät selän heille tärkeille ihmisille vain sen takia et kyseenalaistus arvomaailmassa horjahtaa.

Kokeeko oma arvomaailma niin kovan vastuksen, että sinä, juuri sinä saatat kääntää selkäsi ihmiselle jolle olet tärkeä, keneen sinä tutustuit ihmisenä, etkä vaan sen takia et hän on homo tai ateisti tai vegetaristi.
Sillä teetkö sinä oikein kenellekkään, sillä eihän tieto ihmisen omasta uskonsuuntautumisesta tai mihin sukupuoleen hän on kiinnostunut niin tulisi muuttaa merkitystä siitä, että te olette olleet ystäviä tähän asti.

Sen ei pitäisi toimia konfliktina sinulla, vaan mielen tulisi olla avoin ja ystävyyden yhtä puhdasta kuin tähänkin asti.  Sillä samalla kun petät ystäväsi, petät itsesi. Ja miksi pettäisit ystävän sekä itsesi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti